У програмі «Акценти» громадський діяч і IT-фахівець Яніка Мерило поміркувала над тим, як Україні привабити інвесторів.

На думку Мерило, Україні є чим зацікавити інвесторів, зокрема вона акцентує на невисоких податках і наявності фахівців.

Аби не бути голослівною, фахівець зазначає, що в Естонії інвестори платять більше 50%, а в Україні вони працюють як ФОПи, а тому платять єдиний податок, який становить приблизно 5%. «Крім того, Україна приваблива тим, що тут вже є багато фахівців, їх не потрібно десь шукати», - підкреслює вона. Як пояснює Мерило, на противагу іншим державам, в Україні можна займатися проєктами, які хай і не йдуть на український ринок, але які розробляють українські команди.

Тим не менш, гостя програми не оминає і певні проблеми України з інвесторами. «Щоправда, інвесторів може відлякати нестабільність в нашій країні», - підкреслює вона. Мерило пояснює, що ніхто не буде вкладати в країну гроші без упевненості в можливості захистити своє майно.

Фахівець вважає, що виправити цю ситуацію реально, але знадобиться багато часу. «Ми вже давно це розуміємо, тому і говоримо, що потрібно поступово повертати довіру», - констатує вона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Воля пояснив, чому президент Естонії закликала не інвестувати в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Гончаров розповів, яким чином влада має розвивати країну.