Економіст Олександр Гончаров у програмі «Економіка для думаючих» розповів про неефективність влади. За його словами, влада замість того, щоб розвивати країну, зайнялася власним збагаченням.

«Я не можу виділити жодного прем'єр-міністра, який вніс істотний внесок в розвиток економіки України. У будь-якій справі дивляться на результат, а не на процес. У нашому випадку це два показники: розмір ВВП і реальні доходи пересічних громадян», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, у 1991 році ВВП України становив 70,4 млрд доларів, а водночас в Ізраїлі було ВВП 59 млрд, а у Сінгапурі 45 млрд. На думку економіста, стартові можливості для розвитку економіки в України були значно кращими.

«Це залежить від можновладців, які організовують в країні конкуренцію для розвитку бізнесу, створюють сприятливий інвестиційний клімат, а також забезпечують розвиток внутрішнього ринку спільного інвестування, щоб зовнішній і внутрішній інвестори приходили в країну», - підкреслив Гончаров.

Як зазначив економіст, потім Сінгапур і Ізраїль значно обігнали Україну в показнику ВВП. Експерт це пояснює тим, що наші чиновники перейнялись не розвитком країни, а особистим збагаченням, хоча повинні займатися тим, що перерахував вище економіст.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що стійкість – це не тільки економічні показники.

Також Знай.ua повідомляв, що Гладких заявив, що треба створювати умови для відкриття нових підприємств в Україні.