У новому випуску програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» з ведучою Вікторією Панченко політичний експерт Олег Постернак розповів, чим є візит Зеленського в США для України.

«З приводу візиту Зеленського в США було дуже багато настроїв, аналітики і очікувань. З одного боку, безумовно є прогресивні речі, які закріплюють стратегічні відносини між Україною і США. А з іншого боку, зустріч Зеленського і Байдена повинна була відбутися і це було вигідно і для американської сторони», - сказав він.

Постернак повідомив, що вони використовували візит Зеленського для того, щоб акуратно зіскочити з теми «Північного потоку-2». І їм хотілося перекрити трошки цю хвилю після афганського досвіду, впевнений він, тому тут Америка виконала свою мету. А Зеленському вкрай важливо було підкреслити особливо РФ і союзникам в ЄС наявність динаміки відносин з США, вважає він, і сформувати порядок для майбутніх візитів.

«Очікується, що восени буде узгоджена Хартія про стратегічне співробітництво і передбачається, що відносини будуть наповнені різними цікавими проєктами, у тому числі і у сфері енергетики. Було розпочато стратегічний діалог в сфері клімату та енергетики, підписано оборонну рамкову угоду між Україною і США. З одного боку, здається, що щось було зроблено, а з іншого боку, люди можуть запитати, що зроблено конкретного?», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін Сушитимемо сухарі: як зміняться тарифи на комуналку після скасування мораторію Хліб, м'ясо, молочка та овочі: українці обомліють від нових цін на їжу Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ялі, що Байден зараз починає реалізовувати курс Трампа на поліпшення відносин з РФ.

Також раніше для Знай.ua Нагірний пояснював, чому Україна - не майданчик для перемоги для США.