Журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський заявив, що інтелектуальна праця допоможе розвинутися Україні. У своєму блозі «Ще не вмерла» він детальніше прокоментував досягнення держави за 30-літній період її незалежності.

Передусім ведучий розповідає, яких успіхів сягнула Україна відтоді, як проголосила свою незалежність. Він нагадує і про перемогу на Євробаченні, і про прийняття європейського чемпіонату з футболу, і про дві революції, і про створення нових збройних сил, і про закон про українізацію, і про закриття російських шкіл, і про будівництво доріг та запуск швидкісних потягів, і про отримання безвізу, і про Томсон для православної церкви.

Окрім цього, підкреслює Рибчинський, в Україні є самовираження, є свобода слова. «Чого не можна у молодої країни відняти – це те, що вона стала справжньою державою, знаною у всьому світі, і змогла відбити агресію потужної ядерної держави, що і досі є основним фактором небезпеки для нашого суверенітету», - констатує журналіст.

З іншого боку, він і не заперечує певних проблем у державі: низькі зарплати і високі ціни на комунальні послуги. Принагідно Рибчинський дає відповідь всім тим, хто переконаний, що за ці 30 років з України можна було зробити Сінгапур. Журналіст нагадує, що євреї ходили по пустелі 40 років, а в України ситуація гірша: 400 років спільної історії з Росією.

На думку Рибчинського, підсумовувати всі успіхи та провали Росії потрібно пізніше. «Ми ще ростемо, і я переконаний, що попри злидні, які є навіть у найблагополучніших країнах світу, ми, українці, все одно вирулимо. Бо ми у печалі веселі, без надії мрійливі і без стимулів працелюбні. Ми встоїмо, виживемо і переможемо», - міркує ведучий.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Аби не бути голослівним, поет нагадує, що українці знають ціну політикам, хоч вони і ділять їх на електорати, українці хочуть справедливості, хай навіть суди загрузли в корупції, а також українці розуміють один одного, навіть якщо говорять різними мовами.

Загалом, каже він, державі потрібно працювати над собою. «Лише інтелектуальний труд зможе зробити з України диво-країну», - підсумовує журналіст.

Як повідомляв Знай.ua, Комельков назвав три знакові культурні події в історії України.

Також Знай.ua писав про те, що Багінський розповів про українську міжнародну політику.