Підхід до визначення цін на бензин на АЗС, а також природного газу для населення повністю відповідає принципу формули «Роттердам+», яка в 2016-2019 роках застосовувалася для розрахунку цін на вугілля.

Про це заявити екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

"Мінекономіки переглянуло (у бік збільшення) ціни на бензин і дизель за формулою Роттердам+Логістика+Торгова націнка. Ідентичне ціноутворення на вугілля обговорювали на лавочках, детективи пихкали, директор НАБУ надував щоки на брифінгах... Але ж на бензин і дизель (як і на газ з особистим підписом Зеленського) нормативні документи ідентичні»,- повідомив Вовк.

Він додав, що оскільки уряд активно використовує формулу " Роттердам»" для визначення цін на бензин і газ, подальше переслідування посадових осіб НКРЕКП за аналогічну вугільну формулу абсурдно.

"Так що тут пора або труси надіти (пред'являйте ще поточному Кабміну, Зеленському і МВФ) або хрестик зняти (остаточно закрити всі справи)»,- додав Вовк.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, 20 травня новий прокурор САП вчетверте закрив справу «Роттердам+». Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.
Ці рішення також були підтверджені офісом генерального прокурора та вищим Антикорупційним судом України.
Розслідування справи " Роттердам»" тривало більше 4 років. За цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.
Відповідно, в ході розслідування не було встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.