Війна не є загрозою цивілізації. Таку думку в ефірі програми Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловив аналітик-прогнозист, консультант зі стратегії Володимир Стус.

«Світові війни - це звичайне для цивілізації явище, і вони, по суті, не загрожують безпеці цивілізації. Я скажу особисту думку: бомбардування Хіросіми і Нагасакі - це дрібниці життя. Американці бомбили Токіо восьмого-дев'ятого березня, і кількість жертв була більша, ніж у Нагасакі. Але хто про це пам'ятає?» - каже він.

Тоді був час максимального науково-технічного розвитку та прогресу, зараз - час мінімального.

«Як під час Другої світової основним фактором поразки був міномет, так і в албанську війну найбільше людей загинуло від мінометного обстрілу. Міномет не змінився з радянських часів. Зараз відбувається уповільнення. Тоді була війна технологій, зараз це не війна, це смута. Це смута примітивізації військової справи», - міркує він.

Всі думають, що війни майбутнього - це війни кіборгів з роботами. А насправді це примітивізація війни, продовжує експерт.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

«У них просто не буде коштів. Дивіться, скільки вони кинули зараз в Афганістані. Але ж причина фінансова, Америка не тягне. Ще Трамп розповідав, з якими проблемами він зіткнувся, прийшовши в Білий дім. За його словами, Америка в змозі випускати один танк на місяць», - констатує він.

Стус робить висновок, що на зміну ускладненню прийшов час примітивізації. Смута закінчилася, людство зараз живе в історичному циклічному мінімумі пасіонарності.

Знай.ua повідомляв, що Білоус порівняв Крим із «чорним лебедем»: «Всі розуміють, що він повинен бути, але ніхто не знає коли».

Також Знай.ua повідомляв, що Муса Чеберлоєвський розповів, як починалася війна Росії з Чечнею.