Крим і Афганістан стали «чорними лебедями» для світу. Про це у студії My.ua розповів політичний експерт Артур Білоус.

«Афганістан був таким «чорним лебедем», шоком для світової спільноти. Цей приклад показує, наскільки ефемерні будь-які гарантії, які можуть дати сильні світу цього, і Україні в тому числі. Якщо трильйон доларів вкладено в Афганістан, і тим не менш, все це розсипалося, як картковий будиночок, варто було Америці піти», - міркує він.

Для того щоб підтримувати увагу, потрібні серйозні зусилля, продовжує експерт.

«Такі конференції - так, вони можуть бути корисні, але головне - якісь акції, позови міжнародного суду. Було підраховано, і цю цифру оголосив прем'єр-міністр, що близько ста мільярдів збитків від анексії Криму. Ну ось, нехай подають якісь позови, нехай вимагають компенсації цих збитків. Звичайно, процес цей досить довгий. Але, тим не менше, дорогу здолає той, хто йде, тому необхідно діяти, щоб коли-небудь, не знаю, чи за нашого життя, але все-таки Крим повернувся в Україну. Що ми могли так само безперешкодно і вільно, як колись, їздити туди відпочивати», - говори Білоус.

За його словами, проблема «чорного лебедя» в тому, що ніхто не знає, коли він прилетить.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Всі розуміють, що він повинен бути, але ніхто не знає коли. Ну, хто міг подумати, що таке трапиться у 2014 році? Не було жодного такого прогнозу, хоча всі ми розуміли, що є складні і напружені відносини з тією ж Росією. Але ніхто не думав, що буде саме так», - підсумовує експерт.

Знай.ua повідомляв про те, як перед анексією Криму відбувався, за словами Гуменюк, повзучий процес русифікації і витіснення населення.

Також Знай.ua повідомляв, що Муса Чеберлоєвський розповів, як починалася війна Росії з Чечнею.