У програмі «Романенко. Бесіди» народний депутат Дмитро Соломчук порівняв умови для фермерства у Хорватії та Україні, а також заявив про важливість цілеспрямованості для бізнесмена.

Він розповів, що, якщо їхати по Хорватії, можна побачити там багато скель та природні умови, не надто сприятливі для розвитку фермерства чи аграрного бізнесу, зокрема через складнощі із проведенням води. Проте, за словами депутата, можна помітити фермерів, у яких є невелика ділянка землі, для якої вони привозять воду на власних авто, набираючи її у багатолітрові каністри.

«Можуть, не їдуть кудись, а в себе працюють», - каже Соломчук.

Депутат додав, що у нас погодні умови такі, що часто йдуть дощі, а якщо їх немає, то в Україні є достатня кількість ставків, в яких можна взяти воду. В іншому випадку можна організувати свердловину, зазначає він – тільки б було бажання.

«Якщо ви хочете чогось досягти, якщо у вас є ціль – ні депутати, ні законопроєкти, ні наш податковий кодекс, ні іноземні корпорації вам не завада. Завад немає, у бізнесмена буває єдина завада в розвитку – він сам», - заявив Соломчук.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Депутат зазначив, що бувають бізнесмени, які шукають причини, що заважають їм будувати бізнес, і зазвичай намагаються перекласти відповідальність за невдачі на інших людей чи певні обставини.

На думку Соломчука, все залежить від особистої мотивації та цілеспрямованості підприємця. Він додав, що сам починав власний бізнес зі 100 доларів та пережив з ним усі політичні каденції та важкі часи.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що весь європейський бізнес готується до переходу в онлайн.

Також Знай.ua писав про те, що Корновенко пояснив, якою має бути аграрна політика держави.