Україна може стати успішною, розвиваючи сільське господарство. Так сказав доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості», міркуючи над пріоритетними сферами розвитку держави.

Як пояснює гість програми, аграрна політика входить у внутрішню політику країни як її компонент, а відтак у цьому плані не можна ігнорувати державні інтереси та активного суб’єкта держави – виробника сільськогосподарської продукції. На його думку, держава обов’язково повинна підтримувати сільськогосподарських виробників на початках, ця політика має бути домінантною.

Принагідно Корновенко застерігає від розвитку такого сценарію, як у промисловості: «Коли первинний етап накопичення капіталів призвів до нерівномірного розвитку промисловості та призвів до усіх негативних явищ, про які ми сьогодні говоримо».

Професор акцентує на тому, що аграрна політика держави та адміністративно-територіальна реформа взаємопов’язані, у цих питаннях не обійтися без державного врегулювання. Він зазначає, що в Україні існують ОТГ та ОДА і вони часто не можуть дійти компромісу, хоч це й нормально.

За словами експерта, ситуацію значно ускладнює земельний кадастр, якому ще далеко до досконалості. «Тому завершення удосконалення земельного кадастру, адміністративно-територіальної реформи, продовження аграрної політики у дусі аграризму – це ті фактори, які у кінцевому етапі дадуть нам успішну Україну», - переконаний Корновенко.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гість програми підсумовує, що відкриття ринку землі насправді дає багато можливостей. «І кожен з нас цією можливістю користується на власний розсуд», - стверджує він.

Як повідомляв Знай.ua, Корновенко заявив, що аграризм дозволить Україні посісти чільне місце у світі.

Також Знай.ua писав про те, що Гудзенко назвав ризики, пов’язані з інвестиціями в землю.