Інвестиції в Україну – це завжди ризик. Так сказав народний депутат VIII скликання Віталій Гудзенко у програмі «Діалоги з Макаренком».

На думку гостя програми, з інвестиціями в землю доволі складно: у цьому є сенс, але є і ризики. Він пояснює, що це пов’язано з постійними змінами в українському законодавстві. «Навіть я вже не можу прослідкувати, що буде далі», - каже Гудзенко.

Зокрема, він згадує свій досвід у Верховній Раді України, у Податковому комітеті. «Я відчував, що будуть зміни і я з ними боровся кожен день, кажучи, що не треба знищувати аграріїв», - каже політик. Він виступав проти податку на дивіденди, оскільки через це зросте тіньовий сегмент. Пізніше, як розповідає Гудзенко, податок знизили, бо підприємці просто не виплачували дивіденди, натомість ПДВ не скасували, а це 20% від доходів аграріїв.

Політик пояснює, що це важливо, оскільки аграрії, окрім іншого, утримують громаду, тобто садочки та школи. Загалом він підраховує, що разом ПДВ і дивіденди складають 30% від податку. «Я впевнений, що зараз підняття єдиного податку знов збільшить суму і вона вже буде наближатися до податку на прибуток», - стверджує Гудзенко.

«Менше грошей буде інвестуватися в інфраструктуру села та на дороги», - констатує він. Також політик підсумовує, що в такому разі доходи аграріїв зменшаться, відтак й трактористів, шоферів і комбайнерів.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гудзенко розповів, що отримає держава Україна від закону про ринок землі.

Також Знай.ua писав про те, що Соломчук розповів, коли ринок землі дасть прибутки до бюджету.