Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів, яких змін в країні чекати найближчим часом, зокрема в судовій і тарифній сфері.

«Триває історія навколо судової системи. Нагадаю, що Конституційний суд фактично заблокований і не працює, а з Верховного Суду звільнилися кілька суддів», - повідомив Бортник.

Він розповів, що, згідно з однією теорією, судді звільняються через тиск ОП, а згідно з іншою інформацією – вони йдуть з суду, щоб бути призначеними в нові структури суддівського самоврядування, яке буде формуватися в рамках судової реформи.

Крім цього, політолог зазначив, що соціально-економічна ситуація в країні наближається до елементу кризи. За його словами, Зеленський минулого тижня ввів в дію рішення РНБО, яким доручив Кабміну створити план поступового переходу на економічно обґрунтовані ціни на електроенергію.

«Зараз українці платять 1,44 грн за кіловат, а економічно обґрунтованою вважається ціна 3-5 грн. Уряд і президент все ж не відмовилися від ідеї підвищення тарифів. Саме тарифна проблема буде однією з ключових і найбільш гострих восени», - заявив Бортник.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На його думку, без рішення балансу влади і еліт, елементів приватизації і без перегляду енергетичного або газового паритету тарифні проблеми не вирішити. При цьому політолог зазначив, що від 80 до 90% українців виступають проти підвищення тарифів.

Як повідомляв Знай.ua, Кулик заявив про протести восени, що такий шторм може знести весь режим.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, в яких регіонах будуть платити більше за опалення у цьому сезоні.