У новому випуску програми «Головне» на каналі «my.ua» глава союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів, в яких регіонах будуть платити більше за опалення у цьому сезоні.

«З тарифами по опаленню ситуація набагато складніша, ніж з електроенергією, тому що різна власність у підприємств постачальників і централізоване постачання газу для цих компаній. І це все призводить до того, що ми маємо дуже складну структуру взаємин при формуванні тарифів. На сьогодні більшість теплокомуненерго мають комунальну власність, крім п'яти ТЕЦ, які належать державі і передані в управління НАК «Нафтогазу», - повідомив він.

Попенко розповів, що тарифи для теплокомуненерго затверджувалися у 2017-2018 роках у районі 5-5,5 грн, але тоді не було закладено у вартість поділу транспортування газу. На сьогодні НАК «Нафтогаз» повідомив, що буде продавати газ для теплокомуненерго за ціною 7,42 грн, підтвердив він, і ще є вартість розподілу і вона різна в кожній області.

«Максимальна ціна вартості за розподіл може становити 2,14 грн, тобто фактично максимальна ціна продажу газу для багатьох теплокомуненерго становитиме 9,50 грн, а це майже у два рази дорожче. Тому комунальні теплокомуненерго кажуть, що вони фізично не можуть витримати і будуть підіймати ціну на опалення і це буде масово по всіх регіонах. Тернопіль вже оголосив, але ще не прийняв подорожчання за опалення на 70%, Кременчук на 53%, Полтава на 36%, Одеса на 56%, Київ на 30- 40%», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кушнірук, що проблему тепла і газу зараз вирішують з розрахунку на сьогоднішній день, але не в довгостроковій перспективі.

Також раніше для Знай.ua Кушнірук розповідав, як потрібно змінити систему подачі води в старих будинках.