У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» економіст Борис Кушнірук поміркував над тим, чи правильно постачати гарячу воду в будинки централізовано.

На думку експерта, гарячу воду краще постачати децентралізовано, населення повинно отримувати її через бойлери. У такому разі, каже він, система працюватиме ефективніше, опалення ж варто залишити централізованим. Також Кушнірук зазначає, що в новобудовах така система: холодна вода є, а тепло лише в опалювальний сезон – тільки це не стосується старих будинків.

За словами економіста, передусім потрібно зайнятися цими старими будинками, перевести їх на нову систему, що займе не один день і потребує сотні мільярдів гривень. «Потрібна пророблена програма. А якщо нічого цього не робити, тоді не варто дивуватися, що вибухи в будинках відбуваються все частіше», - попереджає він.

Кушнірук розповідає про подібні проблеми і з постачанням електроенергії, коли може зламатися підстанція, яка забезпечує трансформатори, і людям доведеться кілька діб сидіти без електрики навіть взимку.

Водночас економіст вважає дії влади в цій ситуації необґрунтованими. «Влада заморожує зростання тарифів, щоб уникнути народного обурення», - каже він. Тим не менш, Кушнірук нагадує, що жоден Майдан в Україні ще не піднімався з економічних причин, завжди йшлося радше про відсутність справедливості у діях влади.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А відтак експерт робить такий висновок щодо дій влади: «Тарифна історія – це історія про те, чого влада не робить для того, щоб змінити ситуацію».

Як повідомляв Знай.ua, Кушнірук розповів про проблеми України з опаленням і постачанням газу.

Також Знай.ua писав про те, що Кушнірук заявив, що застарілі системи не можуть забезпечити потрібний рівень постачання електроенергії.