Економіст Борис Кушнірук у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що застарілі системи у деяких будинках не можуть забезпечити потрібний рівень постачання електроенергії.

«Я живу в «хрущовці». І якось мав розмову з електриком ЖЕКу. І він каже: «А що ви хочете? Цей будинок побудований в 60-ті роки. І закладалася потужність на квартиру 1,6 кВт. Зараз фактично немає квартир, де менше 5 кВт». А якщо там стоять кондиціонери, електробойлери, а хтось ще собі робить теплі підлоги… То споживання електрики там значно більше. Відповідно, мережі просто не готові до подібного споживання», - каже експерт.

Кушнірук підкреслює, що мережі не готові до такого споживання електрики як у межах будинку, так і на рівні підстанцій.

«Тому що підстанції будувалися під зовсім інший рівень споживання. А у нас споживання в помешканнях виросло», - сказав він.

За його словами, у Радянському Союзі у людей було значно менше електроприладів, ніж зараз.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Вони зараз зросли в рази. У нас з’явилися мультиварки, електропечі, електрочайники, кондиціонери, пральні машини, я не кажу вже про різноманітні музикальні прилади, телевізори більш потужні… Тобто у нас споживання електроенергії значно зросло, а система залишається стара. Ви не можете забезпечити стале постачання електроенергії, якщо ви не забезпечите збільшення потужності мереж. А це коштує грошей», - резюмував Кушнірук.

Як повідомляв Знай.uа, Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.

Також Знай.uа писав, що Скаршевський порадив змінити систему формування тарифів.