У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» економіст Віктор Скаршевський поміркував над тим, якими будуть тарифи на електроенергію в Україні.

Скаршевський повідомляє, що уряд, по суті, сам ще не знає, як відбудеться підвищення тарифів, за якою системою. «Ще до засідання Ради нацбезпеки (десь 2-3 тижні тому) була інформація, що тариф для перших 100 кВт може навіть зроблять 1,20 грн – навіть трошки нижче, ніж є зараз», - розповідає він.

На думку експерта, мається на увазі все ж таки до 100 кВт/год. Цей висновок він зробив після заяви Данілова: «Данілов сказав, що в жодному разі не буде підвищуватися для вразливих верств». Отже, Скаршевський робить висновок, що для 40% населення нічого не зміниться, але решті 60% доведеться платити більше на півтора-два рази.

Експерт вважає поділ до 100 і більше 100 некоректним з точки зору економіки. «Повинно бути так: повинен бути тариф для населення або ціна на електроенергію для населення», - підкреслює він. Також економіст стверджує, що повинні бути субсидії для тих, хто не може платити самостійно. І взагалі, каже він, потрібно дивитися не на кількість спожитого, а на дохід. «Тому що це дуже умовний і натягнутий показник добробуту або не добробуту», - підкреслює економіст.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський розповів про роль президента і РНБО у формуванні тарифів.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський розповів, чи вдасться розв'язати проблему енергетичної бідності країни.