Економіст Віктор Скаршевський у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, яка роль президента України Володимира Зеленського та Ради національної безпеки і оборони у формуванні тарифів.

«Якщо одним словом відповідати, яка роль – жодної. Максимум, що можна зробити після засідання Ради нацбезпеки і оборони України, яку очолює президент Володимир Зеленський, це дати рекомендації, можливо, якісь доручення. Але приймати рішення, що стосуються тарифів для населення на електроенергію, в будь-якому випадку буде Кабінет міністрів, який вже кілька разів переніс», - каже експерт.

Також він пояснив, чому Кабмін переносить підвищення тарифів на електроенергію.

«Час Х має настати, і це буде негативно сприйматися, звісно. І людьми, і політичними різними організаціями... І тому вони хочуть відтягнути це до максимального терміну, але все одно це доведеться робити. Чи то з першого вересня, то чи з першого жовтня... Нагадаю, що тарифи на електроенергію для населення повинні були підвищитися ще з першого липня. А уряд переніс спочатку на перше серпня, зараз на перше вересня», - сказав Скаршевський.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Скаршевський заявив, що через «Турецький потік» Україна втратила близько 500 млн доларів.

Також Знай.uа писав, що Скаршевський розповів, як за сто років змінився український експорт.