Економіст Віктор Скаршевський в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, як змінився український експорт за 100 років.

"Я подивився по структурі українського експорту. Навіть не 2013 рік, не так цікаво, але теж там була сировинна, а 1913 рік. Російська імперія, але територія України. Де в даний час наша територія розташована. Я знайшов статистичні дані... 80% від загального експорту — це зернові та метал. Десь 65% зернових і 15% метал. Дивимося 2021: у нас близько 70% зернові, сільське господарство, і метал з рудою", - сказав Віктор Скаршевський.

Він зазначив, що в процентному співвідношенні експорту 45% займають зернові і 25% — метал.

"Індустріалізувались, індустріалізувались і доіндустріалізувались... Сировинна структура економіки не передбачає великої кількості населення. З двох причин, по-перше — зайнятості немає, як такої. Це в промисловості багато треба зайнятих людей, ще і високоосвічених. Тому що це інженерні різні науки і так далі. І сільськогосподарська структура стільки людей не прогодує, як це не парадоксально звучить", - додав Скаршевський.

За його словами, якщо відбувається збій на аграрних ринках, то невідомо, звідки братимуть валюту, і де заробити ще.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українцям пояснили, чому вітчизняне масло в Європі вдвічі дешевше: "Скидаємося в “общак".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що металургійна галузь України на межі зупинки: Кабмін закликали заборонити експорт брухту.