Економіст Віктор Скаршевський у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» висловився про «Північний потік-2».

«Він чи в кінці цього року буде запущений, чи буде запущений в наступному році... Це зараз для України не принципово з однієї простої причини. Тому що до 2024 року включно діє контракт з «Газпромом» на транзит 40 млрд кубометрів газу в рік», - каже експерт.

Він зазначив, що якщо транзит складе менш як 40 млрд кубів газу – платити все одно доведеться саме за цей обсяг.

«Тому сам по собі запуск зараз – до 2025 року – «Північного потоку-2» особливо не вплине на поточну ситуацію», - стверджує Скаршевський.

Водночас економіст підкреслив, що вся увага зараз сконцентрована на «Північному потоці-2», а про «Турецький потік» всі чомусь забули.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Уже в минулому році ми втратили через введення «Турецького потоку» – а, нагадаю, це теж в обхід України російський газ... Ми втратили на транзиті близько 500 млн доларів, і він був завантажений всього на 43%. А в цьому році вже планується повний його запуск. Тобто в цьому році ми тільки лише через «Турецький потік» втратимо приблизно 1 млрд доларів і будемо так щорічно цю суму транзиту втрачати», - сказав він.

Як повідомляв Знай.uа, Чаплига заявив, що газ з української ГТС може не знайти свого адресата.

Також Знай.uа писав, що Загородній розповів, які ризики для України створить «Північний потік-2».