Політолог Михайло Чаплига у своєму блозі розповів про запропоновану Німеччиною допомогу Україні. За його словами, газ, який піде по українській газотранспортній системі, може не знайти адресата.

«Україні запропонували, що Німеччина зобов'язується наполягати на тому, щоб Росія і далі транзитом качала газ через Україну. Північний потік-2 запускається, Південний потік – нормально функціонує, а трохи нижче ще й Турецький потік», - зазначив Чаплига.

За словами експерта, незважаючи на заяви Німеччини, що вона буде наполягати на транзиті російського газу через Україну, хто буде купувати цей газ – Захід не знає. Як зазначив політолог, при функціонуванні всіх «потоків» Україна може не знайти споживача газу.

«У всьому світі всі цінності завжди є фінансово-матеріальними і саме за це йдуть всі серйозні торги. Хто з західної сторони заплатить справжніми цінностями за той нібито транзит, який повинен буде йти через нас?», - підкреслив Чаплига.

Як зазначив експерт, навряд чи знайдеться країна, яка погодиться купувати газ, який буде йти по українській газотранспортній системі, тому що потоки і так закриють потребу в споживанні газу в Європі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що Китай стає партнером завжди тільки в своїх інтересах.

Також Знай.ua публікував слова Чаплиги, що Крим буде українським, і ми зможемо його повернути.