Сьогодні в Україні опалення і постачання газу виразно являють собою проблему – але, власне, чому? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає економіст Борис Кушнірук.

«Проблему тепла і газу зараз вирішують з розрахунку на сьогодні, але не в довгостроковій перспективі. Втім, часу для довгострокового рішення вже і немає. Зараз прийнято рішення, що «Нафтогаз» буде постачати газ обленерго для населення за фіксованою ціною 7,42. Це вдвічі менше тієї ціни, яка зараз є на європейському ринку. При цьому зараз тарифи на тепло встановлює місцева влада, отже, вона буде їх встановлювати, виходячи з цифри 7,42. Але якщо хтось стане грати в популізм і знижувати ціну – це значить, що у теплокомуненерго не буде коштів, щоб розплатитися з «Нафтогазом» за отриманий газ», - говорить експерт.

На його думку, це дасть «Нафтогазу» право взагалі відмовитися від постачання газу.

«Виходить, що місцеві органи влади коштом держави роблять населенню подарунок – точніше, ілюзію подарунка. Фактично від цього виграють тільки бізнесмени, які частково володіють теплокомуненерго», - вважає Борис Кушнірук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявляв, що українські електромережі не готові до збільшення споживання електроенергії населенням.

Також Знай.ua повідомляв, що Кушнірук закликав Антимонопольний комітет розібратися з тарифами на залізничні перевезення.