Чому молодь надає перевагу освіті за кордоном, а не в Україні? На цю тему міркує президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

Гість програми розповідає, що у своїх міркуваннях посилається на соціологічне дослідження, проведене за замовленням їхньої Асоціації. Як він зазначає, людям ставили одне питання: «Чи бажаєте ви, щоб ваші діти або онуки навчалися за кордоном?».

Воскобойник пояснює, що освіта за кордоном краща, аніж в Україні, а відтак і зрозумілі результати дослідження: «80% людей відповіли, що так, вони б хотіли, щоб їхні діти або онуки навчалися за кордоном. Серед тих, хто шукає роботу за кордоном, таких бажаючих було 88%».

Також експерт повідомляє, що найбільше української молоді вчиться в Польщі, це приблизно 70 тисяч студентів. «За опитуваннями серед студентів, близько 80% заявляють про те, що вони ніколи не повернуться в Україну», - каже він і додає, що молодь збирається повертатися лише з метою побачити родичів, але не більше.

Загалом же, підкреслює гість програми, українці їдуть навчатися за кордон з метою там же і залишитися. Він пояснює, що це дійсно можна втілити: навчання триває від 3 до 5 років, а цього терміну достатньо і для соціалізації, і для вивчення мови, і для пошуку роботи.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Тим паче, що після того, як ви отримуєте диплом, вам дається приблизно пів року - рік на те, щоб відшукати роботу і залишитися вже там на постійне місце перебування», - додає Воскобойник.

Отже, гість програми підсумовує, що молодь дійсно надає перевагу навчанню за кордоном. Пояснити це, каже він, можна тим, що громадяни не бачать в Україні перспектив ані для себе, ані для своїх дітей.

Як повідомляв Знай.ua, Воскобойник пояснив, як трудова міграція може змінити Україну на краще.

Також Знай.ua писав про те, що Воскобойник дав поради українцям, які відправляються працювати за кордон.