Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» прокоментував підсумки зустрічі українського та американського президентів, а також пояснив, для чого потрібна була ця зустріч Байдену і Зеленському.

«Візит в цілому не провальний, але і прориву в американсько-українських відносинах не відбулося. Ключові цілі України не досягнуто, хоч зроблені вражаючі анонси, на мою думку», - заявив Бортник.

Політолог вважає, що при цьому обидві сторони намагалися максимально створити публічну видимість успішності візиту, адже це їм обом було потрібно. Він пояснив, що для Байдена це було важливо в частині парирування внутрішньополітичної критики з боку республіканців і частини демократів щодо здачі інтересів РФ та американських поступок по Північному потоку-2.

«Фактично весь сенс цієї зустрічі для Байдена звівся до однієї фрази: «США, як і раніше, твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України перед обличчям російської агресії». Цю фразу президент США сказав на зустрічі і її потім продублював у твіттер. Байдену цілком вдалося розіграти цю карту», - каже Бортник.

За словами політолога, для Зеленського ця зустріч потрібна була перш за все в якості демонстрації прийняття його нової політики з боку Білого Дому. Бортник відзначив, що для українського президента це було важливо як для забезпечення внутрішньополітичної стабільності в країні, так і зміцнення позицій для діалогу з ЄС і РФ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Зеленському вдалося отримати картинку, яку він зможе трактувати як прийняття і підтримку його дій з боку Байдена», - вважає Бортник.

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова розповіла, що навколо зустрічі Зеленського і Байдена було багато обговорень, які породжували скептики.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков розповів про цілі та результати візиту Зеленського до США.