Ексуповноважена ВРУ з прав людини Валерія Лутковська в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповіла, хто може допомогти Україні звільнити 450 утримуваних українців на тимчасово окупованих територіях і в Росії.

"Чи потрібно вести переговори безпосередньо з Володимиром Путіним — це хороше питання. Мене трошки збентежила інформація, з одного боку я зраділа, коли побачила слова віцепрем'єра про те, що готується зустріч президента Зеленського і президента Путіна. І я розуміла, що ті люди, яких ми не встигли звільнити в рамках тих переговорів, які були, що у них з'являється надія. Тому що звичайно ж про це теж будуть говорити. Але після цього з'явилася інформація російського МЗС, що немає ніяких зустрічей, і ніякої підготовки зараз немає", - сказала Валерія Лутковська.

Вона зазначила, що мова йде не просто про 450 людей, а й про їхніх дітей, батьків, дружин і близьких.

"Тут потрібно якраз якнайменше провокативної інформації випускати в ефір, а розповідати правду. Що робиться, як робиться, і як швидко ми очікуємо результатів. Зрозуміло, не все залежить від України", - додала Лутковська.

За її словами, у звільненні українців могли б допомогти і інші країни. Так, звільнити Ахтема Чийгоза допоміг президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Така ж схема може бути використана з будь-яким іншим представником будь-якої держави. Це може бути і президент Байден, це може бути і президент Литви, це може бути президент Чехії, хто завгодно. Але в такій ситуації життя людини важливіше, ніж всі ті зусилля, які були зроблені для її звільнення", - підкреслила Валерія Лутковська.

Як повідомляв Знай.ua, Лутковська заявила, що їй більше подобається, коли це називається "одночасне звільнення осіб".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Білецький заявив про обмін полоненими, що ми повинні прибрати з цієї історії політику.