Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, що треба врахувати при впровадженні накопичувальної пенсійної системи, і як вона працює.

Андрій Павловський розповів, як працює накопичувальна пенсійна система.

“Вона зовсім не замінює діючої основної солідарної системи. А вона буде додатковою от до тієї пенсії, що люди отримують зараз з солідарної системи. Планується так, що будуть відкриватись на кожного персональні пенсійні рахунки, де додатково будуть братись відсотки від заробітної плати, кластись на цей накопичувальний пенсійний рахунок, і там накопичуватись, поки людина не дійде до пенсійного віку. Запрацює ця система теоретично тільки для тих, хто молодше 40-35 років”, - сказав Павловський.

Він зазначив, що для накопичення коштів треба 20-30 років, тому старше покоління не зможе накопичити.

“З досвіду інших країн, вона буде успішною і ефективною, ця накопичувальна пенсійна система, тільки тоді, коли дохідність на накопичувальних рахунках хоча б на 3% перевищує середній рівень інфляції в країні. Інакше ви можете 30-40 років відкладати собі на додаткову пенсію, потім прийдете за цими грошима, а вам скажуть — вибачте, її з’їла інфляція”, - додав експерт.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За його словами, немає гарантій, що накопичення будуть збережені.

Як повідомляв Знай.ua, Ткач розповів, як працюватиме накопичувальна пенсійна система: обов’язкова чи добровільна.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що економіст розповів, в чому перевага накопичувальної пенсійної системи.