Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповів про паспорти-книжечки та перехід на ID-картки.

«Паспортів-книжечок нема і не буде, тому що це доволі застарілий документ. Їхні першоджерела – це картки облікові. І, відповідно, є дуже багато ризиків, пов’язаних з достовірністю даних застарілих», - каже експерт.

Він зазначає, що цифровізація рухається не тільки з боку Мінцифри, а й з боку різних органів.

Банік зізнається, що тільки нещодавно замінив свій паспорт-книжечку на ID-картку. За його словами, у паспортному сервісі постійно були черги, проте вони швидко рухалися.

«Про що говорять черги? Черги говорять у даному випадку, що все більше людей розуміють і переходять на ID-картки. І це дуже важливо навіть не тільки тому, що питання безпеки є. Тому що паперовий паспорт має рівень безпеки, актуальний на 1992-1994 рік. Я вивчав питання всіх рівнів захисту… У нас банкноти сучасні захищені краще, ніж паспорт. Це ще питання якраз доступності електронних сервісів, тому що переважна більшість якраз потребує актуальної інформації в електронній формі», - сказав Банік.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, електронні паспорти прирівняли до паперових до Дня Незалежності.

Також Знай.uа писав, що Іонан розповіла, як відбувається цифровізація в українських школах.