Голова наглядової ради Асоціації біоенергетиків України, колишній депутат Верховної Ради Володимир Майстришин в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, що буде, коли Північний потік-2 буде повністю запущений.

“Що буде, коли Північний потік-2 увійде в силу повністю? У випадку, коли у нас зменшаться об’єми прокачки по нашому газогону. Або ми маємо збільшити плату за транзит газу суттєво, тому що сьогодні ми маємо десь в межах 6 млрд кубів технологічного газу для прокачки по газопроводу. Якщо не буде такої прокачки, яка буде вартість технологічної прокачки по величезним газопроводам маленького об’єму? Чи це взагалі можливо?”, - сказав Володимир Майстришин.

Він зазначив, що політики часів прем’єра Арсенія Яценюка почали програму “2020”, яка передбачала збільшення видобутку газу до 20 млрд кубів.

“Ціна газу була 1,5 грн, і зросла до 7 грн. Якщо порахувати загальне споживання населенням газу, ця збільшена ціна — 300 млрд. Приблизно за цей час ми сплатили з вами на збільшення добутку… Які результати? Ми зменшили падіння. Не більше того”, - додав Майстришин.

За його словами, в Україні збільшився технологічний відбір на потреби газовидобування та транспортування.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив про Північний потік-2, що ми не отримуємо ніяких компенсацій.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що тарифи за газ зрівнялися із зарплатою, Володимира Зеленського просять врятувати українців.