Економіст Юрій Атаманюк у програмі «Politeka online» розповів, що Україна може вимагати взамін за Північний потік-2. За його словами, Північний потік-2 може забирати в України 5 млрд доларів на рік.

«Ми не отримуємо ніяких компенсацій. Ніяких домовленостей з цього приводу немає. Німці забрали наш транзит. Можна сказати по-іншому – ми його пр**рали, але це інше питання. Декларували, що партнери, але при цьому будували свою ситуацію», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, Україна може, використовуючи республіканське лобі, висвітлювати питання укладення між Америкою і Німеччиною угоди як другий «економічний Афганістан» для України.

«Тому при правильній дипломатичній організації ми можемо ставити питання списання ряду державних боргів, а як мінімум пролонгації боргів в посткоронавірусний час. Ми можемо ставити питання про інвестиції», - сказав Атаманюк.

Як зазначив економіст, натомість втрати транзиту Україна може вимагати деякі потурання у Заходу. За словами експерта, Північний потік-2 може забрати в України 5 млрд доларів на рік.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, чому на Кримській платформі буде мало країн.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив на прикладі Януковича, чому не можна вести багатовекторну політику.