З якими результатами прийшла українська гривня до свого 25-річчя? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає економіст Юрій Гаврилечко.

«Претензій до дизайну гривні у мене немає, але Тарасу Шевченку варто було б повернути шапку – на ті сто гривень, що з шапкою, можна було купити набагато більше. Втім, жарти жартами, але за ці 25 років гривня схудла в 15 разів. Так, дійсно, немає незалежних держав, у яких немає власної валюти, але незалежність держав, які не контролюють вартість своїх грошей, під дуже великим питанням. Можна скільки завгодно радіти дизайну гривні, але вона в першу чергу – інструмент. Я не кажу про те, що вона повинна бути неодмінно дуже міцною. Головне, щоб той інструмент використовувався для зростання добробуту громадян. На жаль і ах, але у нас гривня для цього практично не використовується. А що стосується того, що гривня нібито недооцінена, і «індексу біг-маку», за яким долар повинен коштувати 11 гривень, то в подібних випадках я завжди кажу: дайте мені цього любителя складати індекси», - заявляє експерт.

Всім любителям поміркувати на подібні теми він радить спробувати вижити в Україні хоча б на середню зарплату.

«Якщо статистичний показник не використовується в реальному житті, то це не більше ніж умоглядний експеримент. Це сферичний кінь у вакуумі», - робить висновок Юрій Гаврилечко.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував наслідки відкриття в Україні ринку землі.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Гаврилечка, підвищення комунальних тарифів можуть відстрочити.