Коли очікувати проєкт Держбюджету на 2022 рік від уряду? На це питання відповів економічний експерт Юрій Гаврилечко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім експерт зазначає, що в Україні бюджет – це консенсусний документ. «Робиться з урахуванням інтересів різних сторін і множенням попередніх показників на якісь коефіцієнти. От і все. Найчастіше на цьому все і закінчується», - пояснює він.

Гаврилечко вважає, що Держбюджет на 2022 рік не буде надто відрізнятися від цьогорічного. Тим не менш, він стверджує, що традиційно в ньому буде зазначено більше витрат на повернення боргів та на обслуговування. «Можна припускати, що в ньому буде відносно менше грошей на соціальні витрати, будуть великі витрати, власне, на адміністрування державних функцій», - додає експерт.

А щодо термінів гість програми каже так: до 15 числа уряд із ним впорається, а вже 16 його можна буде переглянути.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рябцев розповів, яким чином держава буде "перекривати дірки" в бюджеті.

Також Знай.ua писав про те, що Новак прокоментував успішність кредитної програми «5-7-9» в Україні.