Чи ведеться в Україні боротьба зі зміною клімату? Свою думку з цього приводу у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін висловлює голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

«В Україні влада не хоче боротися із забрудненням довкілля, яке і веде до зміни клімату. Річ у тім, що довкілля забруднює не стільки побутове сміття, скільки промислові відходи. Тому тут замішані інтереси серйозних компаній, і Верховна Рада досі не прийняла закон про відходи. Тут діють лобісти. Так само йде справа і з іншим законопроєктом. Президент особисто просив депутатів прийняти закон про промислове забруднення, але це все ще не зроблено. Українські компанії не хочуть ні контролю, ні модернізації. Вони не хочуть вкладати частину своїх надприбутків в екологізацію виробництва. Вони й гальмують цей законопроєкт. А є ще й проєкт закону про державний екологічний моніторинг. Він уже поданий до парламенту, але я сумніваюся, що його схвалять», - говорить вона.

За словами гості програми, зараз кожне українське підприємство фактично саме пише, скільки яких речовин воно викинуло в атмосферу – це ніяк не контролюється.

«Українські підприємства занижують цифри викидів в атмосферу в 15-20 разів. Якби вони платили екологічний податок за реальними обсягами викидів, то напевно захотіли б встановити очисне обладнання», - вважає Тетяна Тимочко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше українські кліматологи дали прогноз зміни клімату в країні в найближчі сто років.

Також Знай.ua повідомляв, що депутат Київради Костянтин Яловий прокоментував навалу медуз в Азовському морі.