Яку позицію слід було б зайняти Україні в питанні афганських біженців? Свою думку з цього приводу у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює заслужений юрист України Марина Ставнійчук.

«Жодна європейська або азійська країна зараз не приймає афганських біженців, а Україна приймає. А тих, хто вже прибув як біженець, в Німеччині та Франції тамтешні спецслужби ретельно перевіряють, і виявляють серед них десятки ісламістів з Талібану та Аль-Каїди. А хто в Україні перевірить біженців при нашому рівні роботи правоохоронних органів і спецслужб? Офіційні представники України заявляють: країна приймає афганців, тому що вони більш освічені, ніж українці. Але якщо так, то чому їх селять в приміщеннях тюрем?», - запитує юрист.

Вона також нагадала, що в Україні є велика власна проблема з внутрішньо переміщеними особами.

«Цю проблему породила російська анексія Криму та Севастополя. Тільки офіційно зафіксованих переміщених осіб звідти – півтора мільйона. І для кримських біженців держава, за великим рахунком, нічого не зробила», - вважає Марина Ставнійчук.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше капітан ВМС США у відставці Гарі Табах попередив, що в Україну та інші країни вільного світу під виглядом афганських біженців можуть проникнути терористи.

Також Знай.ua повідомляв, що українські громадяни в Афганістані благають Зеленського повернути їх на батьківщину.