Хто виграв і хто програв в результаті останніх подій в Афганістані? Свою відповідь на це питання у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» дає капітан першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табах.

«Терористи з Афганістану можуть прийти в вільні країни, а не тільки в Росію. До Росії їм якраз буде важче прийти – там сидить диктатор, якого не дуже-то турбують права людини. Те ж саме стосується Китаю. Таліби – це загроза для України, для Європи, для США. У цих країнах кажуть: там кривдять цих, тут кривдять тих, нам потрібно прийняти їх у себе. Ви думаєте, разом з біженцями до нас не приїдуть терористи? Там буде й ІДІЛ, і ХАМАС, і Талібан. Вони будуть скрізь, а ось в Росії – немає. І Китай не пустить жодного біженця. Тому радіти перевороту в Афганістані було б верхом дурості. Росія від цього отримає деякі проблеми, але нам їх дістанеться набагато більше. Це міркування в дусі: у мене немає корови, так нехай і корова сусіда здохне», - вважає експерт.

За його словами, не можна вітати будь-яке явище, яке шкодить Росії, нехай навіть воно шкодить і іншим.

«Росії від афганських подій не буде погано – у всякому разі, не буде гірше, ніж вам. Не буде гірше, ніж Америці. На сьогодні таліби в Афганістані – це проблема всього світу. І створила ту проблему сьогоднішня адміністрація США», - говорить Гарі Табах.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, політолог Артем Бронжуков висловив думку, що американське керівництво не переглядатиме свою позицію щодо Афганістану.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Віталій Кулик назвав події в Афганістані крахом американської політики.