Наскільки легко в сучасній Україні жінці проявити себе в політиці? Про це у програмі «Романенко. Бесіди» розповідає депутат Верховної Ради VIII скликання Ірина Суслова.

«Жінка в політиці – це не квота, а повноцінний учасник процесу. Якщо вона йде в політику, то вона повинна вміти не тільки сідати за стіл, де сидять шістнадцять чоловіків, але і зупиняти їх і вставляти своє слово. При цьому вони можуть дивитися на неї з подивом: «Ти що, ще й говорити вмієш?». Ну так, вмію, знаю, про що я буду говорити, і не завжди буду висловлювати згоду з вами. У політиці чоловіки цінують те, що жінка їх не боїться. Дуже показові факти, коли на якийсь жіночий форум запрошують чоловіка-політика, і відразу видно, як він відчуває себе не у своїй тарілці. При цьому всі навколо ставляться до нього приязно, у них з ним спільні ідеї, загальні плани, спільні завдання. Але він все одно відчуває дискомфорт», - розповідає гостя програми.

За її словами, саме в цей момент чоловік розуміє, що відчувають жінки в політиці.

«Відчувається незручність, виникає побоювання щось сказати не так, когось образити. У політиці результат можливий тільки в тому випадку, якщо чоловіки та жінки об'єднуються і працюють як одна команда. Я не вірю в якісь окремі жіночі та чоловічі організації», - каже Ірина Суслова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Руслан Бізяєв заявив, що в Україні є жінки в політиці, але немає жіночої політики.

Також Знай.ua повідомив, що, за словами експерта в області соціальної політики Андрія Павловського, в Україні у жінок зарплати та пенсії значно менше, ніж у чоловіків.