Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, якими будуть розміри субсидій для українців восени і хто зможе отримати надбавки.

«У Міністерстві соцполітики повідомили, що з 1 жовтня розмір субсидії в різних регіонах може відрізнятися. Це пов'язано з ймовірним локдауном і переведенням певних областей в «червоні» зони, де будуть діяти посилені карантинні обмеження», - говорить Завальнюк.

Вона пояснила, що в разі нової хвилі коронавірусу, люди, які потраплять в «червоні» зони, отримуватимуть карантинні надбавки, а у решти громадян їх приберуть. За словами Завальнюк, уряд продовжить дію спеціальних соціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які після 1 жовтня виявляться в «червоній зоні».

«Ось так, не встигли ціни на опалення толком сформуватися, а наша влада вже думає, як заощадити на населенні. Адже і без того зрозуміло, що ця зима буде дуже суворою для населення і соціальна допомога у вигляді субсидії є для багатьох пенсіонерів рятівною соломинкою», - заявила журналістка.

Вона нагадала, що субсидію на оплату комунальних послуг призначають з місяця звернення до кінця опалювального сезону. За словами Завальнюк, для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно. Вона також додала, що оформити субсидію можна онлайн на сайті Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено фактично на половину.

Як повідомляв Знай, українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.