Чи може проєкт закону про олігархів привести до дострокових перевиборів? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді розглядає глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Законопроєкт про олігархів може привести або до референдуму, або до парламентських перевиборів. Для перевиборів є тільки один конституційний шлях: якщо прихильники Зеленського вийдуть з фракції, то виявиться, що правлячої коаліції немає, і Раду залишиться тільки розпустити. А вони можуть вийти – скажімо, в знак протесту проти того, що не ведеться боротьба з олігархами. Це – конституційна підстава для розпуску парламенту. Якщо є бажання, це можна зробити елементарно, навіть думати не потрібно. Хтось у фракції, звичайно, залишиться, але я не вірю, що з ними Разумков зможе створити коаліцію з ОПЗЖ, «Європейською солідарністю» або «Батьківщиною», - говорить політик.

На його думку, таке припущення невдало навіть як жарт.

«Поки невідомо, чи приведуть осінні події до перевиборів або референдуму. Але цілком очевидно, що домінантною темою цієї осені стане боротьба з олігархами. Зрозуміло, що вони будуть чинити опір, захищати свої бізнес-активи, медіаактиви й так далі. А команда Зеленського буде атакувати», - вважає Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей політик звинуватив народних депутатів у прагненні сховатися від журналістів і їх незручних запитань.

Також Знай.ua повідомляв, що Томенко прокоментував транспортний інцидент за участю нардепа Олександра Трухіна.