Політолог Олексій Якубін в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, яка ситуація з проєктом бюджету на наступний рік.

"Ми, звичайно, бачили дуже швидкі звільнення, згадайте з міністром охорони здоров'я. У нас за дуже короткий час кілька разів відбувалися такі ротації. Але ось в контексті Монастирського мені здається, що поки що влада, швидше за все, почекає. Але це не означає, що в тому ж силовому блоці міністра оборони не відбудеться відставка. Я думаю, що там ймовірність є. Інша справа, що з того, що ми зараз бачимо, це все трішечки відтягується далі по часу. Тому що по суті зараз Кабінет міністрів взагалі повинен займатися активно бюджетним процесом", - сказав Олексій Якубін.

Він зазначив, що до 15 вересня Кабмін повинен подати в першому читанні проєкт бюджету.

"І там дуже багато скандальних моментів є. З того навіть, що ми бачимо, Кабінет міністрів знову хоче поміняти податкову базу для наступного бюджету. Я маю на увазі ось ці два законопроєкти 5600 і 5636. Вони насправді скандальні... Якщо ці законопроєкти будуть прийняті — ми реально побачимо удар тут, наприклад, по цінах на продовольство. Ми побачимо удар по тому ж скотарству, птахівництву. По дрібних і середніх виробниках", - додав Якубін.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, як підприємства розвивають економіку.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Павловський заявив, що влада вдвічі занижує розмір прожиткового мінімуму.