Фінансист, інвестиційний банкір Сергій Фурса у програмі Яніки Мерило «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів про зростання кредитів в економіці України. Також експерт розповів, які сфери найкраще розвиваються в Україні.

«Агро і айті – все, чому держава не заважає. Українська банківська система після кризи переорієнтувалася на малий і середній бізнес. Вони вирішили, що не можуть кредитувати великих, тому що вони «кидають», і почали вчитися працювати з малим і середнім бізнесом», - зазначив Фурса.

За словами експерта, банк може видавати кредити для малих і середніх бізнесів умовно під 15% в гривні. Як зазначив фінансист, у 2012-2013 роках кредитні ставки були значно вищі, ніж зараз.

«Кредити в економіці України в цьому році зросли на 20%. Кредитування активно зростає. Я б дуже боявся, якби воно росло на 30-40% в рік. 20% - це багато, тому у нас зараз активно зростає кредитування», - підкреслив Фурса.

Як зазначив фінансист, банківську систему «почистили» і вона запрацювала. На думку експерта, так, як зробили з Нацбанком, треба зробити всюди.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще


Як повідомляв Знай.ua, Баник розповів про результати Bug Bounty «Дії».

Також Знай.ua повідомляв, що Баник заявив, що все більше людей відмовляються від паспортів-книжечок і переходять на ID-карти.