Радник Міністра інфраструктури по IT Євген Поремчук у програмі Петра Охотіна Tiger news розповів про конкуренцію майбутнього та дав поради студентам щодо професій.

«Треба задуматися про те, що конкуренція майбутнього – це конкуренція зі штучним інтелектом та роботами, які зараз заміняють робочі місця на заводах, фабриках. Все менше і менше буде ставати чорноробочих професій і більше будуть цінувати саме креативні професії. Зараз роботи не можуть зробити тільки одне, мені здається. Це творити. Зараз роботи цього зробити не можуть, але пижаться і намагаються якось наслідувати людей, повторювати їхню поведінку», - каже експерт.

Також він порадив студентам і людям, які шукають себе, обирати професії майбутнього.

«Професії майбутнього: дата-аналіз (робота з великими даними), дизайн, письменницька творчість. Все, що стосується творчості. Плюс математичний аналіз тих корпусів інформації, які генерують самі інформаційні системи. Дата-аналітиків зараз в Україні менше, ніж того потребує ринок», - сказав Поремчук.

За його словами, роботи не можуть бути дата-аналітиками, проте можуть обробляти великі масиви інформації.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Дата – це інформація, інформаційні корпуси. Аналіз – це аналіз. Тобто є люди, які математично заряджені, які можуть поєднати деякі непоєднувані речі (те, що не дано тим же роботам), і написати алгоритми, які дають можливість тим же роботам потім обробляти ці великі масиви інформації», - зазначив експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Банік розповів про результати Bug Bounty «Дії».

Також Знай.uа писав, що Черногоренко пояснила, чим корисна цифровізація.