Цифровізація може стати методом контролю української влади. Таку думку висловила керiвниця проєкту COVID-сертифікатів Катерина Черногоренко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

За словами експерта, завдання нації не обмежується самим лише обранням влади, її потрібно ще повсякчасно контролювати. І в цьому разі, підкреслює вона, якраз-таки стане у нагоді цифровізація: вона може стати методом контролю влади.

Загалом Черногоренко пояснює, що до цифровізації варто ставитися як до інструменту, який виконуватиме соціальне замовлення суспільства. «Зловживання не може бути перепоною до споживання. Ти не можеш починати процес, орієнтуючись на те, як його будуть порушувати», - міркує гостя програми.

У приклад ефективності цифровізації вона наводить проєкт «єМалятко». «Ми дотичні до тих статистичних показників, що стосуються народження дітей, і ми бачимо, що, на жаль, в Україні наразі народження дітей відстає від показників смертності», - повідомляє Черногоренко.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Банік пояснив, чому паспорт-книжечку варто замінити на ID-картку.

Також Знай.ua писав про те, що Іонан розповіла, як відбувається цифровізація в українських школах.