Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів, чому найближчим часом малоймовірна зустріч Володимира Зеленського та Володимира Путіна, про яку останнім часом багато заяв.

«Зустріч Путіна і Зеленського сьогодні малоймовірна. Незважаючи на те, що міністр закордонних справ Кулеба на цьому тижні заявив, що РФ вже йде на компроміси, не відмовляється від проведення зустрічі, а обговорює порядок денний. Насправді навряд чи так воно є», - вважає Бортник.

Він зазначив, що ні РФ, ні Україна ніколи не відмовлялися від проведення зустрічі, навпаки, обидві країни постійно декларували свою готовність зустрічатися, починаючи з квітня, коли це питання виникло у зверненні президента України, який закликав Путіна зустрітися з ним на Донбасі. Але, каже політолог, обидві сторони водночас не йшли на будь-які компроміси в частині визначення порядку денного цієї зустрічі.

«Український президент не може на цій зустрічі не підняти питання Донбасу і тим більше Криму. Російському президенту вислуховувати питання Криму просто безперспективно і безглуздо», - заявив Бортник.

На думку політолога, навіть якщо уявити ситуацію, що сторони обмежаться заявами по Криму, а потім перейдуть до якоїсь прагматики, необхідно, щоб ця прагматика і конкретна проблематика з'явилася і стала мотивом для сторін для проведення цієї зустрічі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Про що сьогодні говорити? Про економіку, про деблокаду Криму і Донбасу, про транзит, про газ? Про що сьогодні ми можемо говорити з РФ, де точки перетину і точки інтересів? За якими напрямками Україна готова йти з Росією на компроміс? А без нього Росії ця зустріч не потрібна», - заявив Бортник.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що до кінця року газопровід в обхід України планується ввести в експлуатацію.

Також Знай.uа писав, що Микола Томенко розповів про хабар від Путіна.