Політолог-міжнародник Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» повідомив про те, що була покладена остання труба на морській ділянці «Північного потоку-2», а також заявив, що поки все йде за кремлівським сценарієм.

«Стало відомо, що була покладена остання труба на морській ділянці Північного потоку-2. Потім чекають ще технічні роботи на поверхні. Але, за заявою компанії-оператора «AG NS-2», до кінця року газопровід в обхід України планується ввести в експлуатацію», - розповів Ялі.

Політолог зазначив, що той дефіцит газу, який зараз спостерігається на європейському ринку, через який ціна на спотовому ринку вже перевищила позначку в 650 дол. за тис. кубометрів, цьому лише сприятиме. Вірніше, уточнює Ялі, подоланню політичного опору з боку Польщі, США і країн Балтії. На його думку, поки, на жаль, все йде за сценарієм Кремля.

«На цьому тлі просто смішні заяви представників ультраправого крила українських політиків і «порохоботів» вже 7 років про те, що Україна охороняє весь західний світ проти російської навали на Донбасі. Пора вже прокинутися і перестати нести цю пропагандистську нісенітницю», - заявив Ялі.

За його словами, якби Німеччина, Франція Австрія і Нідерланди, чиї компанії беруть участь в будівництві Північного потоку-2, вважали б Росію своєю екзистенційною загрозою, то їх уряди не підтримали б участь своїх компаній у цьому проєкті. Тим більше, зазначає політолог, всупереч жорсткому санкційному тиску і санкцій з боку США часів президентства Трампа.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив про Північний потік-2, що ми не отримуємо ніяких компенсацій.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, які завдання отримав Зеленський від Байдена.