Психолог Олена Рихальська в ефірі програми “My.ua” з Катериною Павловою розповіла, чому в Україні високий рівень тривожності.

"Рівень тривожності — він був, є і буде. Тобто, існує особистісна тривожність, існує об'єктивна тривожність. Особистісна — це коли дитина вихована в тій атмосфері, коли просто весь час щось складно. Їй необхідно виживати і противитися — тоді це особистісна тривожність. Як би у неї потім не було створене життя нею ж самою. Вона все одно буде, ось все добре - вона тривожиться... Є ситуативна тривожність, яка необхідна. Якщо ви спите солодко, але відчуваєте, що хтось постукає до вас у двері", - сказала Олена Рихальська.

Вона зазначила, що ситуативна тривожність передбачає, що потрібно відреагувати.

"Якщо ми говоримо про Україну, ну зрозуміло, як же по іншому. У нас економічна ситуація особлива, у нас політична ситуація особлива. Яку всі по-своєму інтерпретують. У нас дуже багато моментів, коли люди турбуються. І я б тут навіть гендерно не розподіляла, чоловіки і жінки. Тому що, з одного боку, чоловік менше грошей приносить, а з іншого боку — жінка менше позитивних емоцій подає у свою сім'ю", - додала Рихальська.

За її словами, немає універсальної рекомендації, як допомогти людям впоратися з тривожністю, оскільки всі люди індивідуальні та у кожного свій мікросвіт.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, щоб позбутися від тривожності через коронавірус, психолог рекомендує дізнатися достовірну інформацію про хворобу, але не говорити про коронавірус цілеспрямовано і довго, особливо з токсичними людьми.

Як повідомляв Знай.ua, сексуальний психолог Олена Філонова розплавила пишні форми заради гарячих вигинів: "Я хочу..."

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що книга для батьків про різницю між дівчатами і хлопцями викликала обурення українців, що там знайшли.