Політичний консультант, ексдипломат Андрій Теліженко розповів у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» про те, як зіпсувалися його стосунки з Америкою і українською владою одночасно.

«Новий посол США Марі Йованович прибула в Україну у 2016 році. До цього були Теффт, Пайєт, я їх особисто знав, добре спілкувався, в Білому домі був п'ять разів. Я офіційно кілька разів сам домовлявся про зустріч у Білому домі і був учасником переговорів між радником президента США з нашими чиновниками», - говорить він.

Перед від'їздом Джеффрі Пайєта Теліженко побував на прощальному паті в посольстві США в Україні.

«Він мене офіційно запрошував на День незалежності. Був зампосла Донах’ю, вже покійний, хороший хлопець з нашої зовнішньої розвідки. Вони адекватно спілкувалися зі мною, я допомагав їм, як би по розумінню України, вони тоді прислухалися. Але коли приїхала Йованович - cannot, це був повний розворот американської дипломатичної служби по відношенню з Україною. Тому що вони налаштували Україну проти себе», - зазначає колишній дипломат.

За його словами, він попереджав колег про можливі проблеми.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«Я сказав: «Хлопці, як тільки ви налаштуєте Україну проти себе і люди почнуть вас ненавидіти в регіонах через невдалі реформи - у вас будуть проблеми. Ви програли». Що відбувається зараз з Україною. Те, що в Фейсбуці - то одне. А те, щоб поїхати в регіони, поспілкуватися з людьми з приводу реформ, хто ці реформи робив... На жаль, воно є таке, я в цьому брав участь. Після цього я ще познайомився з Джуліані (адвокатом колишнього президента США Трампа - Ред.), це була перша чорна мітка», - визнає він.

Як повідомляв Знай.ua, Тягнибок вважає, що після ляпаса в Афганістані Америці не можна втрачати Україну.