У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з блогером Любов'ю Завальнюк політичний експерт і економічний оглядач Світлана Кушнір розповіла про махінації постачальників комунальних послуг.

«Платити за комунальні послуги треба тільки за лічильниками, за конкретно спожиті послуги. Тому що ситуація може скластися таким чином, що ви послухаєте і заплатите цей рекомендований платіж, а постачальник послуги зміниться, то заплачені наперед гроші ніхто вам не поверне. Можна подавати в суд на недобросовісних постачальників, але їх вже не буде, ви їх вже не знайдете», - розповіла вона.

Кушнір сказала, що такі махінації із заміни однієї фірми на іншу відбуваються щороку, а перерахунок ніхто не робить. Є ще схожі схеми в селах, де люди опалюють свої приміщення газом, підтвердила вона, приходять газовики і кажуть, що проводитимуть ремонтні роботи мереж, а для цього їм потрібно на годину опечатати газорозподільні пункти і доведеться трохи посидіти без газу.

«А в цей момент проходить працівник по всіх будинках з вимогою оплатити заборгованість, і поки заборгованість не оплатять, вони газ нікому не включать. До того моменту, поки люди, у яких є заборгованість, її не погасять, газ нікому не включать по селу. А в будь-якій цивілізованій країні від послуги відключають тільки боржника, але наші мережі були зроблені таким чином, особливо в багатоквартирних будинках, що можуть не включати цілий стояк або весь будинок, поки не вичавлять якусь суму, після чого дають пуск газу», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що у Чернівцях підняли тариф на опалення і гарячу воду на 70%.

Також раніше для Знай.ua Кушнірук розповідав, як розрахувати реальний прожитковий мінімум.