Економіст Борис Кушнірук у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін розповів, як розрахувати реальний прожитковий мінімум.

«Туди вкладається багато речей – і товарів, і послуг. Вам вкладають туди, скільки людина має з’їсти молока, м’яса, хліба, борошна, зернових культур – тобто всі продукти харчування. Крім того, скільки ви маєте витрачати на комунальні послуги, на послуги телефону. Раніше був дротовий телефон, зараз практично у всіх мобільні телефони. Ви все це маєте закладати в цей кошик і на базі цього мінімуму розраховувати. Скільки вам потрібно шкарпеток на рік, трусів, брюк, сорочок… Все це має бути!», - каже експерт.

За його словами, цей показник потрібен владі у першу чергу для того, щоб розуміти, що відбувається в суспільстві.

«Щоб ми змогли на базі ось цього реального прожиткового мінімуму визначити ту категорію осіб, які потребують фактично в першу чергу державної допомоги. Ви можете не допомагати всім іншим, але цій групі ви повинні допомагати», - сказав Кушнірук.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Економіст підкреслив, що наразі прожитковий мінімум в Україні не має нічого спільного з реальністю.

«На жаль, потрібно розрізняти те, що у нас називається прожитковим мінімумом, і те, що є прожитковим мінімумом в реальності. Ті, хто знаходяться в опозиції, завжди рвуть на собі сорочку, розповідають, що це не прожитковий мінімум, він не має жодного відношення до реальності… Це правда, але коли вони приходять до влади – нічого не змінюється», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.uа, Кушнірук розповів, як потрібно змінити систему постачання води у старих будинках.

Також Знай.uа писав, що Завальнюк розповіла, в яких випадках можуть позбавити житла за борги по комуналці.