Експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський назвав у програмі «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з блогером Любов'ю Завальнюк причини зникнення показників на газ у платіжках.

Як пояснює експерт, монополісти надавачів комунальних послуг використовують такий шахрайський прийом, коли у платіжках людей просто зникають показники за газ.

Він зазначає, що спершу цим займалися обленерго, але потім – і міськгази. «Вони в платіжках не пишуть останні дані зняті з лічильника, від яких треба відштовхуватися, а пишуть так звані рекомендовані, що вам рекомендовано таку-то суму заплатити. А ким рекомендовано – не зрозуміло, просто вони хочуть таким способом з людей зняти грошей», - розповідає Павловський.

Тобто, констатує гість програми, вони прораховують таку суму коштів для населення, щоб воно платило не по факту за спожите, а авансом, з якого їм буде прибуток. Тому він радить завжди знімати показники лічильників і оплачувати комуналку саме за ними.

Водночас Павловський зазначає, що це не єдиний шахрайський метод. Зокрема, він розповідає, як у платіжках з’являються борги, яких насправді не існує.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У приклад експерт наводить нещодавню ситуацію з «Київтеплоенерго»: киянам приходило по 4-5 тисяч гривень боргу у платіжках ніби за попередні періоди. «Розраховувалося на те, що хтось злякається й заплатить. А коли стали питати, звідки ці борги нарахували, вони відповіли, що у них методика розрахунків змінилася. Але чомусь методика змінюється дивним чином на користь монополіста, а не споживача», - обурюється гість програми.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, що буде відбуватися в новому опалювальному сезоні і коли він почнеться.

Також Знай.ua писав про те, що Рябцев розповів, як зміняться комунальні тарифи найближчим часом.