Після зустрічі з адвокатом Трампа Джуліані Держдепартамент США анулював візу колишньому співробітнику українського посольства у Вашингтоні Андрію Теліженку. Як це відбувалося, він розповів у програмі «On target з капітаном Гарі Табах».

«Американський Сенат підтвердив, що я не російський агент. Було підтвердження в документах Сенату, що я чистий, що мої свідчення можна взяти, і вони взяли і офіційно опублікували. Потім, в останні тижні уряду Трампа, коли вже Трампа добивають всі, усі йдуть. Він ніби не контролює владу, вводяться санкції, пов'язують мене з Деркачем, що я російський агент», - розповідає він.

На запитання ведучого про знайомство з Андрієм Деркачем, якого Держдепартамент США вважає російським агентом, Теліженко відповідає: «Я з ним бачився десять хвилин, і то після зустрічі з Джуліані. Деркача вважають винним у тому, що він свого часу навчався в школі КДБ, і це американці опублікували. Те, що він опублікував записи (телефонної розмови - Ред.) Байдена і Порошенка. Це те, що йому інкримінують, без доказів. Але я все одно буду боротися», - стверджує він.

Теліженка санкціонувало Міністерство фінансів США, за його словами, за зв'язки з Деркачем.

«Я у них запитую: а якщо я з кимось спілкуюся, а він спілкується з кимось, то це цілий ланцюжок, і можна з людей цілі культи зробити з координацією? Навіть коли з пресою ліберальною спілкуюся: хлопці, ось ви зараз зі мною спілкуєтеся, так вас можна під санкції посадити? Вони цього не розуміють. А моя країна ввела санкції, тому що американці санкціонували», - міркує Теліженко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Тягнибок розповів, як втрата Україною статусу ядерної держави зробила її дуже вразливою до агресії інших країн.

Також Знай.ua повідомляв, що Куса прокоментував здачу Кабула: «Ця ситуація показала глибокі прорахунки американців».