Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок у програмі Сергія Дойка «Особистість» розповів, що втрата Україною статусу ядерної держави зробила її дуже вразливою до агресії інших країн.

«Ми побачили різку зміну ставлення західного світу по відношенню до України – як Сполучених Штатів Америки, так і європейських країн. Це пов’язано з тим, що влада дуже неграмотно позиціонувала Україну в міжнародній політиці. Це стосувалося як війни на Донбасі і в Криму, так і стосунків взагалі, ведення перемовин, браття на себе певних зобов’язань, невиконання цих зобов’язань, невиконання певних умов, які ставились перед українською владою. Це дипломатична непрофесійність, через це ми є в дуже скрутній ситуації. Ми можемо втратити свою державність, якщо будемо вести неграмотно як зовнішню, так і внутрішню політику», - зазначає він.

Сполучені Штати разом із Великобританією свого часу виступили гарантами України під час Будапештського меморандуму. Він був підписаний 5 грудня 1994 року президентами України, РФ, США та Великобританії на нараді з безпеки та співробітництву в Європі у Будапешті.

«Росія своїми діями фактично порушила цей меморандум і не може з цього моменту бути гарантом України. Пізніше цей документ був підписаний ще двома країнами, Францією та Китаєм. І фактично, цей папірчик, який ніби вчора до чогось зобов’язував, луснув як мильна бульбашка, як говорять деякі експерти», - розповідає політик.

З іншого боку, все-таки це конкретний документ. Україна долучилася до позбавлення себе статусу ядерної держави.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Якби, уявіть собі, Україна була ядерною державою – ніякої війни з Московією та й будь-ким іншим у нас не було б, бо ніхто б не ризикнув створити провокації всередині держави чи впровадити військову агресію проти країни, в якої є ядерна кнопка», - робить висновок Тягнибок.

Знай.ua повідомляв думку філософа Сергія Алушкіна, що Перша світова і Друга світова війни - це наслідок віртуалізації соціально-економічних процесів.

Також Знай.ua повідомляв, що Муса Чеберлоєвський розповів, як починалася війна Росії з Чечнею.