У новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк в студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв прокоментував і дав прогнози щодо ціни на газ, яка б'є всі рекорди.

«Євросоюз розраховує на швидку сертифікацію і введення в дію «Північного потоку-2». За довгостроковими контрактами ситуація поки не змінилася, ціни на газ там стабільні. А те, що відбувається на біржі - це на ринок зайшли спекулянти, які скористалися певною ситуацією з газом. Ця ситуація багато в чому створена штучно і має під собою політичні та економічні складові», - повідомив він.

Бізяєв сказав, що до кінця цього сезону, а може навіть протягом найближчого часу ситуація повинна трошки вирівнятися. Тому що ціна на газ в Європі повинна бути нижче, вважає він, ніж ціна газу в Азії. В іншому випадку в американських компаній, які видобувають сланцевий газ, з'явиться можливість вибору, куди їм поставляти газ, упевнений він, в Європу чи в Азію.

«Але адміністрація Байдена чітко зав'язана на пріоритеті Китай, Японія і Південна Корея. Тому, за логікою речей, ціни в Європі повинні будуть в найближчому майбутньому, можливо, навіть незабаром, впасти. В Україні опрацьовуються кілька варіантів, що робити по ситуації з газом, наразі, за моєю інформацією, домінуючим є варіант, що ціни для населення будуть намагатися утримати в поточному діапазоні до 11-12 гривень. А ось що робити з цінами для промисловості, не знає ніхто», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Рябцева, що теплова енергія і гаряча вода подорожчають для шкіл, лікарень інших установ бюджетної сфери.

Також раніше для Знай.ua Попенко заявляв, що не зрозуміло, як малі і середні міста будуть розпочинати опалювальний сезон.