Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, коли і яких змін у пенсійній сфері найближчим часом можуть очікувати українці.

«З 1 жовтня 2021 року пенсіонери у віці від 75 до 80 років отримуватимуть додаткові виплати у розмірі 400 грн», - розповіла Завальнюк.

Вона зазначила, що для них буде встановлено мінімальний розмір пенсії на рівні 2500 грн. За словами Завальнюк, це стосується всіх пенсіонерів цього віку, але будуть і ті, хто отримає довічну стипендію. Журналістка додала, що більше восени не планується ніяких підвищень пенсії.

Завальнюк повідомила, що такі підвищення пройдуть на початку зими – з 1 грудня. Вона уточнила, що пенсія підвищиться у зв'язку з ростом мінімальної зарплати з 6 тис. до 6,5 тис. гривень, а також зросте мінімальна пенсія для пенсіонерів у віці від 65 років зі стажем 35 років для чоловіків і 30 років для жінок. Також, за словами журналістки, для всіх категорій пенсіонерів буде підвищено рівень мінімальної пенсії на 4,34% у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму.

«Пенсійний Фонд і Міністерство соцполітики повідомили, що восени не проводитимуть повторну індексацію виплат для населення. Індексацію пенсій провели у березні і в липні 2021 року. Тоді підвищення пенсії в розмірі 11% отримали 8,9 млн пенсіонерів», - повідомила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що у нас половина суспільства — це бідні люди.

Також Знай.ua писав про те, що Рябцев розповів, як зміняться комунальні тарифи найближчим часом.